5 MART 2014-ÇARŞAMBA

Hayat bilgisi dersinde Ailemizdeki doğrular konusunu işledik. Doğru söyleme, başkalarının eşyalarını izinsiz kullanmama, başkalarının düşüncelerine saygı gösterme üstüne konuştuk. Saygı ve sevgi belirten ifadelere örnekler verdik. İki akşamlar, ellerinize sağlık, merhaba gibi ifadeleri kullanmanın önemini anlatık. Aile üyelerine örnekler verdik. Akraba kime denir, kimler akrabamız değildir anlattık.
Adım Adım Hayat bilgisi-Türkçe kitabında sayfa 114 etkinliği anlatarak yaptık. Aynı kitapta Türkçe dersinde heceler konusu üstünde durduk, heceleri gösterme ve bulma etkinlikleri yaptık s190-s191. Cümle konusunu örneklerle tahta da anlattık. Cümle olması için gereken şartları anlattık. Cümle içinde ki kelime sayısını gösterdiği s.192'deki etkinliği yaptık.
Matematik çalışma kitabı sayfa 74-75-76 yapıldı. Verilmeyen toplananı bulma, toplananların yerini değiştirme konularını kitap üstünden işledik. Evde bu konulara uygun örnekler yapabilirsiniz. Ders kitaplarında işlemediğimiz konuyu öğrencimize yaptırmayın lütfen.
Serbest etkinlik dersinde Akvaryum etkinliğini yaptık. taslağı BURADAN indirebilirsiniz.


BUGÜN İKİ ADET TEST KİTAPÇIĞI DAĞITTIK. 
BEŞ_RENK VE ADIM ADIM YAYIN EVLERİNİN 
TESTLERİNİ TEKRAR AMAÇLI KULLANACAĞIZ. 
BAZEN ÖDEV OLARAK VERECEĞİZ.




Beş_Renk yaprak testinden hayat bilgisi dersi okul heyecanım 1 testini birlikte çözdük. Testi tekrar amaçlı yaptık. BURADAN indirebilirsiniz.

Son dersimizde KARTOPU isimli hikayeyi dinledik, hikaye öğrencilerimize anlatırdık, soru sorup cevaplar aldık.
Ayşe, Kerem, Doğu, Zeynep hikayeyi çok güzel anlatılar.
Öğrencilerimize teşekkür ediyorum.
Hikayeyi BURADAN indirebilirsiniz.

Ödev olarak toplama işleminde verilmeyeni bulma ödevi verdik, kurstakilerle ödevi sınıfta kurs etkinliği olarak yapacağız. Ödevi BURADAN indirebilirsiniz.

Kursta Ne  Yaptık: 
  • Verdiğimiz ödevi kursta yaptık, 
  • BURADA ki verilmeyen toplananı bulma etkinliğini tamamladık.