28 ŞUBAT 2014 - CUMA

Hayat bilgisi dersinde zorlukları birlikte aşarız konusunu işledik. İş birliği, yardımlaşmanın aile içinde öneminden bahsettik. Çalışma kitabı sayfa 86'yı aile etkinliği olarak eve bıraktık. Aile bir araya gelerek evde yapılan iş bölümünü hakkında konuşacak, hangi işi hangi aile ferdi yapıyor bunu kitap üstünde öğrencimiz yazarak işbölümünü belirtmelidir. Işıklı Türkçe-Hayat bilgisi kitabı üstünden alfabe ve sesli harfler üstünde durduk. Alfabeyi öğrencimiz ezberlemelidir, sesli ( ünlü harfleri ) belirtebilmelidir ( a-e-ı-i-o-ö-u-ü ). İnce ve kalın ünlüleri ilerde verirken kolaylık olması için aıou için biraz kaba, eiöü içinde kibar harflerdir  dedik. Evde tekrar edilmesi öğrenmesini kolaylaştırır.

Türkçe dersinde tebrik kartı hazırlamıştık, konumuzu hatırlamak için öğlenden sonra 4 tane sevgi kartı hazırlayarak öğrencimiz 4 kişiye bunu hediye edecek. İsteyen öğrencimiz kartlardan birini sınıf panosu için verdi. Kart etkinliğinin taslağını BURADAN indirebilirsiniz.

Ders içinde deprem tatbikatı yaptık, öncesinde deprem anında ve sonrasında nasıl davranmamız gerektiğini anlattık. Evde depremden önce ve sonra ne yapacağınıza dair sohbet edebilir, bir plan oluşturabilir, deprem çantanız yoksa aileniz için deprem çantası hazırlayabilirsiniz.


Hafta sonu Ödevi: 3 yaprak ödev verdik, 2 sayfası ses tekarlarını içeriyor, heceleyen öğrencilerimize faydası olacaktır. 3. sayfa da kelime bulmacaları var. ödevin pdf formatını BURADAN indirebilirsiniz.