20 ŞUBAT 2014 / PERŞEMBE


1. ders, hayat bilgisi dersinde bebeklikten çocukluğa konusunu işledik, Hayat bilgisi çalışma kitabı sayfa 78-79-80'de bulunan kısımları ailece yapmanız gerekiyor, Öğrencimizin fotoğraflarını  kitapta uygun yerlere yapıştırarak gelişimini gösterebilirsiniz. sayfa 80'de beraber yanıtlamanız gereken
sorular var, cevaplarını öğrencimize öğretin, güzelce yazmasını sağlayın.

Eski fotoğraflarını ve varsa kıyafetlerini göstererek zaman içinde nasıl değiştiğini büyüdüğünü, bebekken yapamadıklarını ve şimdi yapabildiklerini, ana sınıfından itibaren okulda neler başarabildiğini anlatın. Bebekken  saç ve ten renginin neyse şimdi de aynı olduğunu boy ve kilosunun değiştiğini anlatabilirsiniz. Fiziksel özelliklerin ne olduğunu tekrar edebilirsiniz.

2 ve 3. ders, Türkçe dersinde kitapdaki metinle de ilgili olan tekerlemeler konusunu işledik, eve gönderdiğimiz   tekerlemelerden ezberleyenleri tahtaya kaldırdık. ClassDojo'dan puan verdik. Türkçe ikinci derste Masallar metninin etkinliklerini yaptık. Özellikle erkek öğrencilerimizden bazılarının yazısı kötü. Evde yazıları kontrol ederek düzeltmek için çalışabilirsiniz. bunun için noktalı yazılar bulup ya da wordde noktalı font kullanarak metinler oluşturabilirsiniz. Blog içinde fontları paylaşmıştık, dosyalar kısmında fontlar var.

4. ders boş 2 a4 kağıdı kullanarak ilkbaharda ağaç etkinliği yaptık, boş a4 kağıdının birine elini koyarak etrafından geçti, bunu ağaç ve dalları olarak kullandık, diğer a4 kağıdına yaprak ve çiçekler yapan öğrencilerimiz bunları keserek ağaç üstünde yapıştırdılar. Matematik dersinde takvim konusuna da atıfta bulunduk. Mevsimleri tekrar ettik. Kıştan sonra havaların yavaş yavaş ısınmasıyla ilkbaharın geldiğini  anlattık.



5. ders Matematik dersinde onluk ve birlik konumuzu işledik, ders kitabı sayfa 107-111 arası ve çalışma kitabı sayfa 65-66-67  yapıldı onluk ve birlik konumuzu bitirdik, kursta pekiştireceğiz.

6. ders Tübitak ilk okuma serisi kitaplarımızı dağıttık. Öğrencilerimiz bir ders kitap okudular. İsteyenler küçük not defterlerine okudukları kitaptan küçük bilgileri not aldılar. Kitap okurken kullanması için öğrencimize küçük bir not defteri alabilirsiniz.


KURSTA NE YAPTIK:
İlk ders BURADA ki matematik etkinliği kullanarak onluk ve birliklerin tekrarını tamamladık.
Derste kalan zamanda BURADA ki okuma anlama çalışmasını yaptık.

İkinci ders BURADA ki hayat bilgisi 1. testi çözdük. Eski konularımızı ve yeni öğrendiğimiz konuları hatırlattık.