14 ŞUBAT 2014 / F SESİ

Hayat bilgisi dersinde son iki konumuzu tekrar ettik, çalışma kitabından etkinlikleri anlatarak yaptık. sınıfımızda asılı olan aile ve sınıf kuralları posterlerini anlattık, üstünde konuştuk.


F sesine geçtik, sezdirme ardından kelime ve cümle çalışmalarına başladık. son kitapçığımız olan 14 numaralı kitapçığa geçtik. Pazartesi j sesini verip sesleri bitiriyoruz. Salı gününden itibaren normal ders programımıza geçiyoruz, ders programı BURADA. Öğrencilerimize ders programı tablosunu okumayı gösterdik sizde evde tekrar edin. Öğrencilerimize dersten önce kitap ve defterlerini çıkarması için hatırlatmalarda bulunun. BURADA ki kitapçıktan f sesini işledik.

Yardımcı kaynaklarımızı kullanmaya önümüzdeki haftalarda başlayacağız.

Kolaj çiçek çalışması yaptık. yandaki örneğe benzer çalışmalar çıkardı öğrencilerimiz.

Çiçeğin Şablonunu ve bitmiş halini BURADAN  indirebilirsiniz.


F SESİ İLE İLGİLİ KAYNAKLAR




5. ders Tübitak ilk okuma serisi k,itaplarını okuduk. 
Kitaptan öğrendiği 3 bilgiyi sınıfa aktarabilene ödül verdik.
Son ders alt alta 50 tane tek basamaklı sayılarla toplama işlemi olan bir etkinlik verdik, örnekleri cevaplandırdık. Sayfayı BURADAN indirebilirsiniz.

ÖDEV OLARAK 2 TANE 16'ŞAR SAYFALIK KİTAP GÖNDERDİM,
kitaplar okunacak, okurken  anlattırılacak, okuduktan sonra genel olarak anlattırılacak. kitapla ilgili sorular sorulacak, öğrencimizin soru sorması istenecek.
Kitap dışında herkese hece çalışması gönderdim, okuması iyi olan öğrencilerimiz bir kere hızlıca üstünden geçebilir, okuma ile ilgili sorunu olan öğrencilerimiz hece çalışmasına iyi çalışmalı.
 İYİ HAFTA SONLARI