13 ŞUBAT 2014 / PERŞEMBE

Hayat bilgisi dersinde evdeki kurallar konusunu işledik, sofra kurallarını tekrar ettik. Kuralların neden olduğunu olmazsa ne olur hakkında konuştuk. Türkçe dersinde V sesine geçtik, sesin çok fazla üzerinde durmamıza gerek kalmadan öğrencilerimiz sesi kolayca aldılar. BURADA ki kaynağımızı kullanmamız yeterli oldu.

Başkan adaylarını belirleyip 2. dönem için başkan seçimlerini yaptık. Oy çokluğu ile Zeynep Başkan seçilirken Yiğit başkan yardımcısı oldu. Öğrencilerimizi kutluyorum :)

Hatalı ve doğru davranışlarımızla ilgili sohbet ettik, öğrencilerimize yandaki gibi resimler dağıtarak doğru olan davranışı boyamalarını ve resim üstünde düşünmelerini istedik. kullandığımız resimleri BURADAN indirebilirsiniz.

Öğrencilerimize bir davranış formu gönderdik. Benim düzenli odam başlıklı tabloyu evde görünen bir yere asılacak. 4 hafta boyunca her gün yatmadan önce odasını ya da kullandığı odayı toparlayan öğrencimiz tablodan bir gülen yüzü günlük boyayacak. Matematik dersinde de tablo konusunu işliyoruz, tablo okumasına yardımcı olacaktır bu etkinlik. Tabloyu  BURADAN indirebilirsiniz.



Davranış tablosu:
*Çocuğa,kendi odasının düzeni,kendi odası yoksa da eşyalarınındüzeni konusunda sorumluluk verilir.
*Bir ay boyunca  çocuğun kendisini değerlendirmesi istenir.
*Bir ayın sonunda tabloları sınıfa getiren öğrencimize not verilecek, değerlendirme yapılacak.

Olumlu davranışları cesaretlendirerek öğrencimizi yönlendirebilirsiniz.



SINIFIMIZA A4 KAĞIDI VE RENKLİ A4 GETİREN VELİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM


Türkçe ders kitabımıza bugün geçtik, ilk metnimiz "Masallar" metniydi. Metni sınıfta okuduk ve okuttuk. Evde de okumalarını isteyin, okudukları yerlerden sorular sorun. Resimleri yorumlamasını sağlayın. Resimlerle ilgili cümleleri okurken resme dikkatlerini çekin. Öğrencimize okuduğunu anladığı kadarıyla anlatmasını sağlayın.

Bugün eve gönderilen ödevi BURADAN indirebilirsiniz.



KURSTA NE YAPTIK?
*ilk ders onluk ve birlikler konusunu tekrar ettik, Burada ki etkinliği yaptık.
*ikinci ders hızlı okuma için göze ritim kazandıran çalışma yaptık. evde gün içinde bu çalışma yaptırılmalıdır. Baskıya hazır çalışmayı BURADAN. Renkli çalışmayı BURADAN indirebilirsiniz.


V SESİ İLE İLGİLİ SLAYT VE ETKİNLİKLER