9 OCAK 2013 / PERŞEMBE

D sesine devam ettik, etkinliklerimizi tamamladık,  cümle çalışmaları yaptık. Yarın D sesi ile ilgili bir kitapçık vereceğiz kitapçıktan örnek sayfaları BURADAN indirebilirsiniz. D sesi ile ilgili dün verdiğimiz sayfaları da kullanarak evde tekrar yapabilirsiniz.
Hayat bilgisi konu tekrarlarımıza başladık bugün okula hazırlanıyorum konusunu tekrar ettik.Okula gelirken hangi hazırlıkları yaparız konusunda konuştuk.

Fark ve nesne bulmaca gibi çalışmaların olduğu bir etkinlik sayfası verdik.

Matematik dersinde kolay toplama işlemleri yaptık derste onluk ve birlik kavramlarını sezdirmeye çalıştık. Kursta konuyu pekiştirdik. Kursta artık matematik derslerine ağırlık vermeye başlayacağız, bir ders mutlaka matematik dersi olacak. Kursta ki etkinlik kağıdımızı BURADAN indirebilirsiniz.

Kolay adımlarla nesne çizimlerini BURADAN gösterdik, öğrencilerimizden bazılarının çizimleri aşağıdadır. Benzer çalışmaları BURADA ki sayfadan öğrencilerimize çıktı alarak yaptırabilirsiniz.

Daha önce verdiğimiz ve kursta yaptığımız kes-yapıştır etkinliğinin aynısını bugün tekrar verdim, pekiştirme amacıyla ödevi eve bıraktık. Cümle kurma çalışmasını sınıfta yaptık. Cümle de işi yapan ve yapılan iş olarak ilgili kelimeyi göstermesini isteyiniz, yardımcı olunuz. Bugünün ödevi ve yaptığımız etkinliklerin bir kısmı BURADA.

Bazı öğrencilerimizi aynı konularda sürekli uyarmak zorunda kalıyoruz. Yaşları ve sınıfta ki dengesiz kız-erkek dağılımı nedeniyle sıkıntılarımız tekrarlanıyor maalesef. Bugün maalesef aynı öğrencilerimizi aynı konularda sürekli uyarmaktan sağlıklı ders işleyemedik, dersin önemli bir kısmını dikkat toparlamaya ayırmak zorunda kaldım. Bu durumu en kısa zamanda velilerimizle ortak çalışarak çözmeliyiz. Özellikle aşağıdaki konularda birbirimize yardım etmeliyiz.

  • Derste öğrencilerin ilgisini dağıtabilecek renkli, oyuncaklı silgi vs yanına koymayalım.
  • Sınıfa oyuncak getirmesine izin vermeyelim.
  • Sırasını düzenli kullanması
  • Teneffüste koridorda koşmaması konusunda konuşalım.
  • Beslenme dışında yanına verdiğiniz harçlıklarla  aburcubur alıyorlar, fazla harçlık vermeyelim.

gün içinden resimler aşağıdadır