13 OCAK 2013 / PAZARTESİ

B sesine geçtik, sesin yazılış yönünü, hece ve kelime çalışmalarını yaptık. Yarın 8 numaralı kitapçıktan ve diğer kitaplarımızdan devam edeceğiz.

4. ders kes-boya-yapıştır çalışması yaptık, BURADAN yaptığımız çalışmanın şablonunu indirebilirsiniz. Kızak kısmına pipet koyabilirsiniz. Eve burada ki çalışmayı göndereceğim, ailece birlikte yapabilirsiniz.

Matematik dersinde Mat.Çalılma kitabı sayfa 50'den başlayarak uzunlukları ölçelim-sayı kadar çokluğu belirleyelim-çokluğun sayısını belirleyelim konularını tekrar ettik. Matematik kitabından tekrarlarımız kaldı, ders kitabında bazı bölümleri tekrar için bıraktık. evde de tekrar edilebilir.

Bugün ödev olarak kelime ve cümle çalışması gönderdim, ödevi BURADAN indirebilirsiniz. Ödevin yanında paten kes-yapıştır etkinliği ve eksiklerimizi bulalım kitapçığı var. Kitapçığın sayfalarının benzerlerini BURADAN indirebilirsiniz.

Bazı öğrencilerimiz istedikleri kitabı sınıf kütüphanemizden isimlerini yazdırarak aldılar, aldıkları kitapların içinde bilmedikleri seslerden oluşan kelimeler mevcut, hevesleri kırılmasın diye vermemezlik yapmadım, okuyamadıkları yerde yardımcı olabilirsiniz.


Kursun ilk dersinde tahtadan okuma çalışması yaptık, bu çalışmayı yaparken de öğrencilerimize tahtadan yeni sesle ilgili cümleler okuttuk. Bu gün kursta 26 öğrencimiz vardı, 23'ü taze taze aldıkları sesle ilgili cümleleri zorlanmadan okuyabildiler, 3 öğrencimiz ise maalesef çok zorlandılar. SMS ile durumları velilerimize bildirdik. Kursun 2. dersinde BURADA ki matematik etkinliklerini yaptık. Sıralama sayıları ve toplama işlemi konularını işledik.

Öğrencilerimiz sesleri aldıkça hızlı hızlı geçeceğiz artık. İlk iki grupta her ses için 1 hafta, 3. grupta ise hafta da 2 ses şeklinde vermeye çalıştık, artık öğrencilerimizin sesi alma durumunu takvimden önde tutacağız. Genel olarak sesli harfler için bir gün sessiz harfler içinse iki gün ayırırıyoruz, son haftalara doğru öğrencilerimize hergün yeni bir ses verebiliriz. Yaklaşık 15 öğrencimiz artık tamamen okuyabiliyor, geri kalan öğrencilerimiz ise ses aldıkça sınıf düzeyine uygun ilerliyor, 5 öğrencimiz sınıf düzeyinin gerisinde kalmış durumda. Sınıf düzeyini göz önünde bulundurarak seslerde ilerleyeceğiz.


YARIN B SESİNE DEVAM EDİYORUZ, ÇARŞAMBA GÜNÜNÜ Ü SESİNE, PERŞEMBE VE CUMA GÜNÜNÜ İSE Ş SESİNE GEÇECEĞİZ.

evde yapılacak olan çalışmanın bitmiş hali